8 Haziran 2015 Pazartesi

Düşük Bütçeyle Hit Arttırmanın Yolu

Blogunu yeni kuran veya bir süredir blog yazmasına rağmen istediği hite ve takipçi sayısına ulaşamayan bloggerlar kısa sürede bu sayıyı yükseltmek istiyorlarsa ellerini ceplerine atarak popüler sitelerde tanıtımlarını yapmalı veya Google AdWords’ü kullanarak reklam vermeliler. Fakat ne yazık ki bu iki yöntem oldukça maliyetli olabilir. Peki benzer etkiyi benzer sürede daha düşük maliyetle elde etmenin yolu var mı? Kesinlikle evet! Çekiliş düzenlemek…

hediye


Çekiliş Düzenleyerek Neler Kazanırsınız?

- Çekilişe katılan bloglardan backlink kazanacaksınız. Bu sizin arama sonuçlarındaki performansınızı olumlu etkiler.

- Sosyal medyada bol bol tweet ve like kazanacaksınız, hesaplarınızın takipçi sayıları artacak.

- Çekilişe katılan bloglarda blogunuzun tanıtımı yapılmış olacak. Kısa sürede çok fazla hit alacak, takipçi kazanacaksınız.

Peki Tüm Bunlar Nasıl Olacak?

Yukarıda bahsettiğim şeyleri kazanmak için dikkat etmeniz gereken 2 husus var. Birincisi çekilişe katılım şartları, ikincisi ise dağıtılacak hediyeler.

Çekilişe katılım şartlarını zorlaştırmamalısınız ki katılım yükse olsun. Eğer bu çekilişi backlink, hit ve takipçi kazanmak için yapıyorsanız katılım şartlarını şöyle belirleyebilirsiniz:

* Katılım için blogda çekiliş duyurusu yayınlamayı zorunlu kılarsınız. Duyuru metnini de siz yazarsınız. Böylece katılımcı bloglardan backlink almış olursunuz ve duyuru metninin yayınandığı her blogun takipçileri blogunudan ve çekilişten haberdar olur.

* Sosyal medya blogunuzdan daha çok bahsedilmesini ve takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız hesabınızı takip edip çekiliş postunu beğenen ya da tweetleyen kişilere ekstra +1 çekiliş hakkı verirsiniz.

Çekiliş süresince göreceksiniz ki kısa sürede ziyaretçi sayınızda büyük bir artış olacak.

Çekilişte Ödül Olarak Ne Verilebilir?

Çekilişe her yaştan, meslekten ve sosyal statüden insanın katılabileceğini göz önünde bulundurduğumuzda en uygun ödüllerin hediyelik eşyalar olduğunu söyleyebilirim. Bunun için pek çok seçeneği uygun fiyata bulabileceğiniz  bir hediyelik eşya sitesi olan hediyesepeti.com’u öneririm. hediyesepeti.com’da herkese hitap eden ürünler olduğu gibi özel bir kitle veya gün için yapacağınız çekilişlerde verebileceğiniz ürünler de mevcut. Örneğin;

- Yılbaşlarında veya blogunuzun yıl dönümlerde düzenleyeceğiniz çekilişler için Yılbaşı hediyeleri,
- Blogunuzun okuyucu kitlesi anneler ise bebek hediyeleri,
- Blogunuz yemek blogu ise mutfak hediyeleri,
- Blogunuzun okuyucu kitlesi bayanlar ise bayan hediyeleri

ödül olarak verilebilir. Böylece düşük bir bütçeyle kısa sürede blogunuzu tanıtabilir, hitinizi ve takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder