10 Haziran 2015 Çarşamba

Blogger İçin Google Çeviri Eklentisi

İletişim formundan bana ulaşan bir okuyucum bloguna çeviri eklentisi eklemek istediğini ve bu konuda yardımcı olup olamayacağımı sordu. Kendisine Google çeviri eklentisini bloguna nasıl ekleyeceğini kısaca anlattım ama başka bloggerların da işine yarayabileceğini düşündüğüm için burada aha detaylı anlatmak istedim.

Google Çeviri Eklentisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Google çeviri eklentisi blogunuzu bir şekilde ziyaret eden yabancı kullanıcılar için siteyi onların diline çevirerek blogu rahatça okumalarını sağlar. 

Bazı terimler global olduğu için her ülkeden kullanıcı bu terimleri Google’da arayabiliyor. Örneğin BH’ye FeedBurner ve Google Analytics ile  ilgili aramalardan pek çok yabancı misafir gelebiliyor. Onları blogda tutmak Google çeviri eklentisini bloga eklemek iyi bir çözüm olabilir.Siz de blogunuza her dilde çeviri yapabilen bir çevirmen eklentisi eklemek isterseniz aşağıdaki adımları takip edin.


1. https://translate.google.com/manager/website/ adresine giderek “Hemen şimdi web sitenize ekleyin” butonuna basın.


blogger çeviri eklentisi


2.Web Sitesi URL’si” kısmına blogunuzun adresini yazın ve “Web sitesinin dili” kısmından Türkçe’yi seçerek “Sonraki” butonuna basın.

google çeviri eklentisi


3. Çeviri dilleri olarak tüm dilleri veya listeden istediğiniz dilleri seçebilirsiniz. Görüntüleme modu olarak istediğiniz eklenti modunu seçtikten sonra Gelişmiş seçeneklerden ilk kutucuğu işaretlemenizi öneririm. Eklenti ayarlarını tamamladıktan sonra Kodu Al butonuna basın.

bloggera çeviri ekleme



4. Eklentinin kodları hazır. Kutu içerisindeki kodları kopyalayın ve Blogger kumanda panelinden Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek yapıştırın.

google translate widget


Tebrikler! Çeviri eklentiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder