14 Mart 2014 Cuma

Yeni Blogculara Dost Tavsiyeleri

Bu yazı, Değmesin Yağlı Boya’nın sahibi Sevgi Hanım tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.

 

Her blog yazarı zamanla bloguyla daha ilgili daha özenli olmaya gayret içinde olmaya başlar. Blog tutmak bir bakıma günlük tutmak gibidir. Size özel olmakla beraber sizin seçtiklerinizi tercihlerinizi kısaca sizi yansıtan içeriğiyle okuyucularınıza kimliğinizi kısmen veya tamamen kişiliğinizi önplana çıkarmak demektir. Elbet bunun yazdığınız yazılara bağlı olduğu da dikkatten uzak tutulmamalı.

 

Kişisel veya genel içeriğe sahip veya bir konuya endeksli blog tutmak emek ve zaman isteyen bir şeydir. Blogunuza kattıklarınız, seçkin kaliteli ve olabildiğince özgün olmalı. Kendi diliniz kendi uslubunuz henüz oturmuş olmayabilir ancak azminizi kaybetmemeli bunları biraz da zamana bırakmalısınız.

 

yeni blogculara tavsiyeler

 

Yeni başlayanlar,yolun başında olanlara tavsiye babında dikkat etmeleri gereken şu hususları da nacizane sizinle paylaşmak isterim:

 

Blog açmadan evvel blog okuyun/gezin

 

Bir çok blog yazarı başka bir blogdan etkilendiği için blog açmaya karar verdiği bir gerçektir. Kendi blogunuzu açmadan evvel blogun türünü ve konusunu belirlemeniz, notlar almanız işinize yarayacaktır. Özendiğiniz blogdan esinlenin,özendiğiniz blogu kopyalamayın. Kopyalayarak veya özendiğiniz/beğendiğiniz blogun yaptıklarını yapmanız kısa bir süre sonra sizi blogunuzdan soğutabilir uzaklaştırabilir. Zaman alsa bile sabırlı olun. Tarzını eninde sonunda belirecektir. Sizin blogunuzun yazarı sizseniz bu zamanla mutlaka ortaya çıkacaktır.

 

Blogun görünümü

 

Blogunuzu oluştururken daha ilk adımlarda bir çok şablon örnekleriyle karşılşıp seçim yapmanız gerekecektir. İlk etapta sade bir şablon seçebilir blogunuz yayın bakımından zenginleştikçe ihtiyacınız olan eklentileri ekleyebilirsiniz. Göz yoran çoğu zaman kullanılmayan kimi zaman rahatsızlık veren hareketli renkli eklentileri tercih etmemelisiniz. Blogunuza yeni gelen ziyaretçilerinize blogunuzun ne ile ilgili olduğu, okunur olabilmesi göz rahatsızlığı vermemesine özen gösterin. Bu okuyucuya yapılabilecek bir saygı bir ikramdır adeta.

 

Yayın sıklığı/hazırlığı

 

Blogunuza girilecek yayınlarınız okuyucu tarafından okunaklı,net anlamlı ve özünden uzaklaştırmayan kavram ve cümleler içermesine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Okuyucuyu düşündürebilirsiniz ancak konuları karıştırarak veya bir çok konuyu birden ele alarak bir yayın sunmak yorucu ve sıradanlık izlenimi verebilir, dikkat edin.

 

Dipnotlar:

 

1- Blogunuz sizindir ama okuyucu olmadan uzun soluklu bir mekan olup tutuması zordur.

Okuyucularınıza istediklerini vermelisiniz.

 

2- Farklı ve özgün olmak için araştırın,elinizden geldiği kadar not alın not edin. Ne zaman nerede işinize yarayacağını bilmemekle beraber çok faydalı bir hareket olduğunu zamanla anlayacaksınız.

 

3- Kendiniz olun. Blogunuzun sanal aleme açılmış bir pencere olduğunu unutmayın. Pencerenizi temiz tutup, çiçekler koymayı ihmal etmeyin.

 

Yazar hakkında: Değmesin yağlı boya yazarı Sevgi hanım blog dünyasında son üç yıldır aktif olan bir isimdir.,Çok blog gezen blog okuyan ve blogların daha güzel daha kaliteli olmasını seven ve arzulayan biridir. Blogunda blog tasarım hakkında geniş örnek ve tarzlar bulmak dışında faydalı bilgiler  blogunuz için çeşitli eklentilere de rastlamanız mümkün.

 

Blog:Değmesin yağlı boya

E-posta: degmesinyagliboya@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder