3 Aralık 2015 Perşembe

Limk: Bloglar İçin İlgili Yazılar Eklentisi

Blog yazarları için "benzer yazılar eklentisi"nin öneminden defalarca bahsetmiştim. Görüyorum ki kodlarla uğraşmaktan çekindiği için veya blog dünyasına yeni girdiği için bu eklentinin faydalarını idrak etmediği için benzer yazılar eklentisini hala kullanmayan pek çok blogger var.

Blogunuza Neden Benzer Yazılar Eklentisi Eklemelisiniz?

Bu yazıda, kodlarla hiç uğraşmadan blogunuza kolayca ekleyebileceğiniz bir benzer yazılar eklentisini tanıtacağım. Fakat öncelikle bilmeyenler için bu eklentinin öneminden faydalarından bahsetmek istiyorum.

- Bounce Rate: Hemen çıkma oranı olarak da bilinen bounce rate, bir ziyaretçinin blogunuzun her hangi bir sayfasına girdikten sonra başka hiçbir sayfaya geçmeden blounuzu terk etmesidir. Bounce Rate, blogunuzun Google sıralamasını belirleyen önemli faktörlerden biri olduğu için benzer yazılar eklentisi kullanarak ziyaretçilere başka yazılarınızı otomatik olarak önerir, böylece blogunuzu hemen terk etmelerini önleyebilirsiniz.

- Sayfa Görüntülenme Sayısı: Eklenti sayesinde ziyaretçilere otomatik olarak farklı içerikler önerildiği için doğal olarak insanlar daha fazla sayfa görüntüleyecektir. Bu durum hem Google, hem Alexa, hem de blogunuza reklam verecek firma/kişiler için önemli bir kriterdir.

- Sitede Geçirilen Vakit: Bounce rate ve sayfa görüntüleme sayısı ile bağlantılı olarak ziyaretçilerin blogunuzda harcadığı vakit artacak, bu da blogunuzun Alexa ve Google sıralamalarını olumlu etkileyecektir.

- Tozlu Raflar: Blogunuzu ziyaret eden kişiler genellikle ilk sayfalardaki yazılarınızı okurlar. Fakat BH gibi uzun süredir yayında olan bir blogunuz varsa eski yazılarınız muhtemelen hiç okunmaz veya çok az okunur. Benzer yazılar eklentisi ziyaretçilere eski yazılarınızı da önerdiği için geçmiş yazılarınızın da okunma, yorum alma ve paylaşılma sayısı artar.


Limk: Türk Yapımı BenzerYazılar Eklentisi

Yazının başında da bahsettiğim gibi hiçbir kod bilgisine gerek kalmadan, blogunuza kolayca ekleyebileceğiniz bir araç olan Limk, bizim blog dünyasında ilgili yazılar eklentisi olarak bildiğim bir içerik tavsiye aracı. Üstelik yapımcıları Türk.

Bu konuda hizmet veren başka servisler de olduğunu biliyorum lakin Türk girişimcileri desteklemenin anında Limk'i kullanmanızı önermemin oldukça geçerli başka nedenleri de var.

  • Site içi linklerinizi kendi adresi ile değiştirmeden yönlendiriyor.
  • Sitenizin görünüşüne otomatik olarak uyum sağlıyor. Yani fontlar ve sütun genişliklerine uygun olarak içerikler sunuyor. 
  • Yazı altı, sütun ve ya kaydırma çubuğunda sabit olarak içeriklerinizi gösterebiliyor. 
  • Limk kullanıcı panelinde tıklanma oranlarınızı inceleyebiliyorsunuz. Bu şekilde ne kadar fayda sağladığını anlamak mümkün.
  • Yazınızın içinde kullandığınız resimlere göre uygun thumbnail’ler otomatikman üretilip, sunuluyor. 
  • Mobil uyumlu. Cep telefonu ve tabletlere özel bir sunum sağlıyor.
  • Birkaç dakika içinde kurarak aktive edilebiliyor. 
  • Bir hesap ile birden fazla sitenize ekleyebiliyorsunuz.  


Limk Blogger'a Nasıl Eklenir?

1. Adım - Kayıt: Öncelikle Türkçe kayıt sayfasına giderek mail adresi ve şifre ile Limk'e kayıt oluyoruz. Kayıt olmak ücretsiz ve sadece birkaç saniye süren basit bir işlem.

limk kayıt


2.Adım: - Site Ekleme: Kayıt olduktan sonra Limk'i kullanmak istediğimiz blogu hesabımıza ekliyoruz. Blogumuzun adresini yazdıktan sonra resimdeki bilgiler kendiliğinden gelecektir. Bilgiler otomatik olarak gelmediyse kendiniz resimdeki gibi girebilirsiniz.

limk site ekle


3. Adım - Widget Ekleme: Sıra Limk'i bloga widget olarak eklemeye geldi. Bu adıma başlamadan önce Blogger hesabınızın açık olması gerektiği hatırlatmak isterim. Blogumuzu ekledikten açılan sayfada resimde de gösterdiğim gibi Install Widget diye bir link göreceksiniz. Bu linke tıkladıktan sonra açılacak penceredeki Widget ekle butonuna basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

limk widget



Ve Limk'in responsive yani mobil cihazlarla uyumlu eklentisi blogunuza yüklendi. Gördüğünüz gibi kodlarla hiç uğraşmadan benzer yazılar eklentisini blogumuza ekledik.

limk


Detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığım bu işlemin nasıl yapıldığını bir de video olarak izlemek isterseniz "Blogger'a 2 dakikadan az bir sürede ilgili yazılar eklentisi nasıl eklenir?" isimli video anlatımına bakabilirsiniz:





Limk Kontrol Paneli

Limk'e giriş yaptıktan sonra sayfanın üst tarafında kontrol panelinizi göreceksiniz. Kısaca bu panelde neler yapabileceğinizden de bahsedelim.

limk kontrol paneli


- Siteler: Birden fazla blogunuz varsa her biri için ayrı hesap açmanıza gerek yok. Bu bölümden mevcut hesabınıza başka bloglar ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

- Widgetler: Buradan eklentinin dikey, yatay ve responsive versiyonları görebilir, blogunuza ekleyebilirsiniz.

- İstatistik: Buradan belirlediğiniz zaman arlığında eklentinin gösterim sayısını, tıklanma sayısını ve tıklanma oranını görerek ne kadar faydalı olduğunu ölçebilirsiniz.

- Dil: Limk'i Türkçe kullanmak için buradan Türkçe'yi seçebilirsiniz.

- Profil: Buradan profilinizle ilgili avatar, şifre, e-mail, bildirim gibi ayarları yapabilirsiniz.


Limk İle Gelir Elde Edebilirsiniz

Son olarak, çok yakında devreye gireceği duyurulan ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir özellikten daha bahsetmek istiyorum. Kısa bir süre sonra benzer yazılar arasında reklam verenlere ait sponsor içeriklerin bağlantıları gözükecek ve ziyaretçileriniz bu sponsor bağlantılara tıkladıkça hesabınızda para birikecek ve alt ödeme limitine ulaştığınızda parayı alabileceksiniz.

Şuan için bu kadar bilgiye sahibiz. Sistem devreye girdiğinde detaylı bir incelemeyi yine buradan sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder