31 Ocak 2014 Cuma

Özgünleşme Çabaları

Günümüzde küreselleşen dünya insanları yarışma eyleminin içine itti. Artık herkes işte, okulda, evde yarışır bir konuma geldi. Baktığımız zaman herkesin bünyesine işleyen “en iyisi ben olmalıyım” görüşüşü zihinlere kazındı.

Bu aslında kapsam olarak iyi bir şey; fakat yarışmak insanları birazda adil yaşam koşullarında uzaklaştırmaya başladı. Ünlü düşünürlerden Machiavelli’in: “Amaca giden her yol mübahdır” sözü herhalde bu durumu özetleyen en belirgin sözlerden biridir. Herkes bir amacı var, bu amaç ulaşılabilir; fakat birçok rakip var. Bu yüzden de hemen adil
savaşma mekanizmalarının dışında bir mekanizma devreye giriyor.

Ülkemiz adına baktığımızda günümüzde gelişen teknolojinin evlere yerleşmesiyle insanlar artık; internet kullanımı konusunda daha da bilgili hale geldi. Artık herkes rahat bir şekilde kendi bilgi, deneyim, beceri vb. şeyleri çok rahatça kazanıyor ve bunlardan maddi, manevi kazanç elde edebiliyor. Bunu sağlayan en önemli araçta ücretsiz yer hizmeti sağlayan blogger,wordpress,tumblr gibi hizmetler.

Amaca giden her yol mübahdır” sözü günümüzde blogger dünyası için çokça kullanmak zorunda kalıyoruz. Çünkü insanlar zamanlarından, hayatlarından belli dakikaları, saatleri vererek bir içerik oluşturuyorlar. Ve bunun sonucunda yeni dostlar, yorumlara göre yeni deneyimler kazanıyorlar. Fakat bazı hadsiz arkadaşlar bu emekleri bir saniyede hiç ediyorlar.

özgün blog

Peki bu yazının problemi nedir? Başlıktan anlaşılacağı gibi özgün olmak bu yazının problemi. Bu nasıl yapılabilir?

1. Blogu Açmaya Karar Vermek

En zor aşamadır ama çok dikkatli olunması gerekir. İnsanın bir anlık heves ve devamlı istek arasındaki ayrımı iyi ayırt etmesi gerekir. “Ben yapabilir miyim? Yaparsam nasıl yaparım?” gibi sorular sormalıdır. Ayrıca; blogun türü konusu, amacını, hedefini taslak olarak belirlemeli. Tabi burada belirlemede; “Bu internette çok tutuyor, o olsun” olmamalı. Çünkü 2-3 yazı sonra devamlılık dediğimiz şey kendini kaybetmeye başlıyor. Bu konularda belki de belli süre kendi kendine denemeler yazmalıdır. (Yazabileceği konuda kararsız ise)

2. Empati Kurmak

İnsan için önemli işlerin başında gelir empati. Onları hayat anlamlandırmaya, insanları anlamaya sevk eder. Blogger içinde; Machiavelli iyi hoş bir söz söyledi de bu söz esas olan değil. Esas olan: “Sana yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın” olacak. Özgün olmak için çalmayacaksın, kopyalamayacaksın. Eğer çok etkilendin kullanmak istiyorsan izin alacaksın.

3. Kendin Olma


İnsan empati kurabilirse kendisi olabilir. Bu blogger içinde geçerli. Günümüzde blogger olarak başlayıp bunu kitap, köşe yazarlığına götüren kişiler var. Bunların temel başarısı kendi gibi kendi olmalarında yatıyor. “Şu tutar şunu da yazayım değil de ; bu gerekli bunu yazayım” diyenler başarılı oluyor. Özgün olmanın temeli kendin olmaktır.

4. Yorumları Dikkate Alma

Her blogger, açtığı bloga süreli olarak yayın girerse belli bir süre sonra bu diğer blogger ve internet kullanıcıları tarafından dikkat çeker. Ve bloga iyi kötü yorumlar gelir. Burada önemli olan bu yorumlarda okuyucu isteğini karşılamaktır. Ama, o eğer öyle dediyse öyle yazmak değil. Buradaki durum: üslupla ilgili düzenlemeye gitmek. Anlaşılırlığı ön plana çıkarmak. Yorumlar sayesinde bir çok eksiğinizi giderebilirsiniz.

Özgünleşme için en büyük temel empatidir. Günümüzde bloggerların baş düşmanı olan, kar amaçlı içerik hırsızlarının yapmadığı; bir çok özgün bloggera negatif yansımalara neden oluyor.

Burada her madde ona çıkar. Burada saydığım maddelere eklemeler yapılabilir. Bu maddeler basamaklı bir denge sistemi oluşturur. Bunun temelinde empati yatar. Eğer bir blogger empati parçasını koymayı unutursa, kurduğu dünya başlamadan sona erer. Kısacası buna çöp blogger ya da bloglar çöplüğü diyebiliriz…

Yazar Hakkında: Ruhsuz Atmaca'nın, tek ve temel amacı insanlığa bir şey katabilir miyim?, katabilirsem nasıl olmadır?, bu soruları kendine sorarken bir anda kendisini blog dünyasında bulur.Ruhsuz Atmaca blogunun kapağında yer alan ve ismini verdiği "Atmaca", insanlara benzer duygulara sahip bir canlıdır. Yırtıcılığı nedeniyle isminin önüne "Ruhsuz" takısı gelmiştir. Blogun sloganı ise: "Yazdıklarım ve Yazacaklarım Atmacanın Bakışlarında Gizli..." oluşturur.

29 Ocak 2014 Çarşamba

Blogunuzun Reklam/Sponsorluk Sayfası Var Mı?

Bloguna reklam alarak para kazanmak isteyen blog yazarlarının mutlaka profesyonelce hazırlanmış bir reklam/sponsorluk sayfasına sahip olmaları gerekir. Ciddi ve detaylı bir reklam sayfası, potansiyel reklamverenleri blogunuza reklam verme konusunda ikna edeceği gibi blogunuza daha profesyonel bir hava katacaktır.

Reklam sayfası oluşturmak şart dedim ama onun da bir usulü ve zamanı var. Blogu açar açmaz, daha 2 içerik girmeden reklam sayfası oluşturmak sizi sadece komik duruma düşürecektir. Ya da reklam isimli bir sayfa açıp içerisine “reklam vermek için bilmem ne adresinden iletişime geçin” gibi ciddiyetten ve profesyonellikten uzak bir şeyler yazmak reklam verme potansiyeli olan kişinin sayfayı hızla terk etmesine yol açacaktır.

Reklam sayfası oluşturup reklam almaya başlamak için acele etmemek gerekir. Blogunuzun, reklamverenlerin bloglardan beklentilerini yazdığım yazıda belirttiğim kriterlerin bir kısmını karşılıyor olmalası gerekir ki kayda değer ücretlerle reklam teklifleri alabilsin. Eğer blogunuzun reklam almaya hazır olduğunu düşünüyorsanız reklam/sponsorluk sayfasını oluşturmaya başlayabilirsiniz.

reklam sponsorluk

 

Bir Blogun Reklam Sayfası Neler İçermeli?

 

Reklam sayfasının içeriğine geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Reklam sayfanıza ziyaretçiler kolayca ulaşabliyor olmalı ve ana sayfanızda görünecek şekilde reklam sayfanıza en az bir bağlantı vermelisiniz. Gelelim reklam/sponsorluk sayfasında olması gerekenlere.

- Blogun Tanımı: Reklam verecek kişi blogunuzu tanımayabilir. Bu yüzden blogunuz hakkında kısaca bilgi verebilirsiniz. Misyonunuz, vizyonunuz, kuruluş amacınız, aldığınız ödüller, başarılarınız bu bölümde yazılabilir.

- Yazar Hakkında Bilgi: Reklam verecek kişi blogun arkasında kimin olduğunu ve kimle muhattap olacağını bilmek ister. Her ne kadar hakkımda sayfanızda kendinizden bahsetmiş olsanız da, burada kendinizi kısaca tanıtmak ve küçük bir profil fotoğrafı eklemek reklamveren üzerinde olumlu bir etki bırakacaktır.

- Okur Ve Ziyaretçi Profili: Blogunuzun ziyaretçi profili, reklam verecek firma için en önemli mevzudur. Firmaların hedef kitleleriyle sizin ziyaretçi profilinizin eşleşmesi kazançlı sposorluk anlaşmalarını beraberinde getirebilir. Bu konuda şeffaf olun ve biliyorsanız ziyaretçi profilinizin yaş aralığı, ağırlıklı cinsiyeti, eğitim düzeyi, alım gücü, meslek grubu gibi bilgilerini açıkça yazın.

- Reklam Türleri Ve Ücretleri: Reklamverenlere farklı reklam seçenekleri sunun ve bunların dönemlik ücretlerini açıkça belirtin. Ücreti gizlemek ve herkese farklı ücret söylemek uzun vadede iş ve itibar kaybı olarak size dönecektir. 

- İletişim Ve Ödeme Bilgileri: Bir reklam türüne karar veren kişi ödemeyi hangi yollarla yapacağını ve detayları görüşmek için size nasıl ulaşabileceğini bu sayfada bulmalı. Ödeme için farklı seçenekler sunmak, reklam alma şansınızı arttıracaktır. Ayrıca iletişim bilgilerinize telefon numarası eklemek, karşı tarafa güven aşılayacaktır.

 

Bu yazıyı yazarken kendi reklam sayfamı da gözden geçirmem gerktiğini fark ettim :) Son olarak reklam/sponsorluk sayfanızda görsel öğeler kullanmanızı önerip fiyat politikası belirlemeye geçmek istiyorum.

Blog Reklam Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bloglarda reklam fiyatı belirlemenin bir denklemi, matematiği, bilimi yoktur. Başlangıç için makul bir fiyat belirledikten sonra, talebe göre kendliğinden fiyat belirlenecektir zaten. Blogunuza reklam almaya karar verdiyseniz, blogunuzla benzer konuda yayın yapan, benzer popülariteye sahip, benzer özelliklerdeki blogları ziyaret ederek onların fiyatlarını inceleyin. Kendi blogunuzla kıyaslayarak taban bir fiyat belirleyin. İlerleyen zamanlarda talep çok olursa fiyatı artırır, talep olmazsa düşürürsünüz.

Her Gelen Reklam Teklifi Kabul Edilmeli Mi?

 

Elbette gelen her reklam teklifini kabul etmemelisiniz. Özellikle oturmuş bir okur kitleniz varsa, onların memnuniyeti kazanacağınız liralardan çok daha önemlidir. Onları rahatsız edecek, blogunuzdan soğutacak reklam türlerinden ve reklamverenlerden mutlaka uzak durun. Banner reklamlarında biraz daha esnek davranabilirsiniz ama içerik bazlı reklamlarda okurun ilgisini çekecek türde reklamları tercih edin. Mümkünse reklam içeriklerini kendiniz oluşturun.

Son Sözler

Reklam görüşmeleri yaparken herşeyden önce insan olduğunuzu unutmayın. İletişime ve ilişkilere önem verin. Karşı tarafa her zaman samimi ve dürüst olun. Önceliğiniz para değil, insan kazanmak olsun. Para zaten geelcektir. Hepinize bol kazançlar!

27 Ocak 2014 Pazartesi

Blog Yazarları İçin SWOT Analizi

Blog yazarlığında başarılı olmak için kendinizi blogunuzu çok iyi tanımalısınız. Tanımaktan kastettiğim şey; blogunuzun özelliklerinin ve şahsi becerilerinizin farkında olmanız. Aynı şekilde zayıf noktalarınızı da tespit etmeniz, ileride karşılaşabileceeğiniz muhtemel sorunlarla karşı hazırlıklı olmanızı sağlar.

Peki blogunuzun güçlü ve zayıf  noktalarını nasıl tespit edebilirsiniz? Bu noktaların yarattığı fırsatları ve tehlikeleri nasıl analiz edebilirsiniz? İş dünyasında bunun için çok sık kullanılan bir teknik var; SWOT analizi. Bu makalede SWOT analizinden ve bu tekniği blogunuza nasıl uygulayabileceğinizden bahsetmek istiyorum.

Swot Analizi Nedir?

SWOT terimi Strength, Weaknesses, Opportunities ve Threats kelimelerinin baş harfleri kullanılarak oluşturulmuş bir kısaltmadır. Anlamı ise bir girişimin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyemek, oluşabilecek yeni fırsatları ve tehditleri tespit etmektir.

SWOT analizini blog yazarlığında 2 aşamada kullanabiliriz. Yeni bir blog oluştururken projeye karar verme aşamasında ve mevcut blogunuzu gelirştirme aşmasında.

SWOT Analizi Neden Önemlidir?

SWOT analizinde olası tehditlerinizi doğru tespit edip, bunlara karşı aksiyon planınızı hazırlarsanız, bu tehditleri fırsata çevirebilirsiniz. Tıpkı başarılı firmaların krizleri fırsata dönüştürüp cirolarını artırdığı gibi :)

SWOT analizinde zayıf yönlerimizi kendimize cesurca itiraf etmek çok önemlidir. Zayıf yönlerimizi geliştirerek iç faktörlerden kaynaklanan pronblemlere de önceden önlem almış oluruz.

SWOT Analizi Nasıl Yapılır?

Öncelikle boş bir kağıt alarak aşağıdaki grafikte olduğu gibi bir tablo oluşturmalısınız. Bu tabloda güçlü ve zayıf yönler size bağlı iç etkenler, fırsatlar ve tehditler ise çevreye bağlı dış etkenlerdir. Peki bu tabloladıki bu alanlar nasıl doldurulur?

SWOT analizi
Güçlü Yönler: Blogunuzu diğer bloglardan farklı kılan özellikler neler? Blogunuzun yayın yaptığı konuda edindiğiniz tecrünbeler neler? Elinizde hani kaynaklar mevcut? İnsanların blogunuzda üstün gördüğü özellikler neler? gibi soruların cevaplarını güçlü yönleriniz olarak yazabilirsiniz.

Zayıf Yönler: Diğer bloglaraoranla kötü olduğunuz yönler neler? Blogunuzun hangi özelliklerini geliştirmeniz gerekiyor? İnsanların blogunuzda gördüğü kötü özellikler neler? Kaçınmanız gereken hatalar neler? Başarınızı olumsuz etkilediğini düşündüğünüz şeyler neler? gibi soruların cevaplarını zayıf yönleriniz olarak yazabilirsiniz.

Fırsatlar: Mevcut fırsatlarınız neler? İşinize yarayacak teknolojiler neler? Sektör gelişmeye açık bir sektör mü? Size destek olabilecek kişiler kimler? Sektörde kimsenin dolduramadığı bir ihtiyaç var mı? gibi soruların cevaplarını fırsatlalar bölümüne yazabilirsiniz.

Tehditler: Önünüzde ne tür engeller var? Rakipleriniz neler yapıyor? Değişen teknoloji konumunuzu tehdit ediyor mu? Maddi sorunlarınız var mı? Sektöre olan talepte azalma var mı? Hedef kitlenin beklentileri değişti mi? gibi soruların cevaplarını tehditler bölümüne yazabilirsiniz.

SWOT analizi tablonuzdaki gerekli alanları doldurduktan sonra sıra beyin fırtınası yapmaya ve eldekileri analiz etmeye gelir. Burada da yukarıdaki sorulara verdiğiniz cevapların doğruluğu büyük önem arz eder. Şimdi bir örnek olması açısından Blog Hocam’ın SWOT analizini yapalım.

Blog Hocam’ın SWOT Analizi


Güçlü Yönler:

- İçerik üretme konusunda yaratıcıyım ve nitelikli içerik üretebliyorum.
- Okurlarla ve diğer blog yazarlarıyla iyi bir iletişimim var.
- Dijital pazarlamaya hakimim ve çözüm üretebiliyorum.

 

Zayıf Yönler:

- Tasarım modern değil ve yavaş.
- Bloga fazla vakit ayıramıyorum.
- Yazıları çok hızlı yazmaya çalıştığımdan çok sık yazım yanlışı yapıyorum.
 

 

Fırsatlar:

- Her geçen gün blog düyasına yeni bloglar ve bloggerlar katılıyor.
- Sektörde kaliteli içeriğe ihtiyaç var.
- Google, Blogger’a yatırım ypıyor ve yeni özellikler ekliyor.

 

Tehditler:

- Hükümet her an Blogger’a erişim yasağı  koyabilir.
- Gün geçtikçe blog yazarlğı hakkında yayın yayın yapan blog sayısı artıyor.
- Popüler olduğum için sürekli bir sataşma ve kötüleme ile karşı karşıyayım.


Örnek olduğu için kısa ve yüzeysel tuttum. SWOT analizi stratejik planlama yapılan en önemli ve gerekli çalışmadır. SWOT analizi sonra elde edilen etkenler değerlendirilerek, belirlenen hedefe ulaşmak için uzun vadeli bir eylem planı hazırlanır.

Siz de örnekten yola çıkarak güçlü yönlerinizi, zayıf yönlerinizi, fırsatları ve tehditleri detaylı bir şekilde yazdıktan sona sonuçlar üzerinde beyin fırtanısı yaparak eksik yönlernizi nasıl gidereceğinize, muhtemel tehditlere karşı nasıl hazırlanableceğinizedair bir plan oluşturabilirsiniz. Buna stratejlik planlama denir ve blogunu ciddiye alan, bir proje hatta bir şirket olarak olan kişiler tarafından mutlaka yapılması gerekir.

18 Ocak 2014 Cumartesi

BİLGİSAYAR NEDİR NE İŞE YARAR

Aritmetik ve mantıksal ve işlemleri yapabilen ve yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen ve istenildiğinde geri getiren, çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yapabilen elektronik bir cihazdır. 

HaberBilgisayar; kullanıcıdan aldığı verilerle aritmetik ve mantıksal ve işlemleri yapabilen ve yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen ve istenildiğinde geri getiren, elektronik bir cihazdır. 
Bilgisayarın elektronik kısmına donanım (hardware), program kısmına ise yazılım (software) denir.
Bilgisayarın Çalışma Yapısı 4 Ana Başlık Altında Toplanabilir

1. Bilginin Girişi :

Bilgisayara dış ortamdan veri girilmesini sağlayan birimlerdir. (Giriş birimleri: Klavye, mouse, kamera, scanner, fax-modem vb.)
2. Bilginin Saklanması: Bilgilerin kalıcı ya da geçici olarak saklandığı ortamlardır. Üzerine kaydedilen bilgileri kalıcı olarak saklayan bellek Sabit Disk (Harddisk) tir. Disket, CD, Data kartuşları depolama birimine örnek olarak gösterilebilir. Ram, Rastgele erişilebilir bellektir. Bu belleğe kalıcı olmayan bellek de denir. Elektrik kesildiğinde ya da bilgisayar kapatıldığında ram bellekteki veriler silinir. Giriş biriminden girilen veriler önce Ram belleğe gelir. Daha sonra CPU verileri ihtiyaç duydukça buradan alarak işler. CPU içinde işlenen veriler yine Ram Belleğe gider. Daha sonra Ram bellekten Çıkış Birimine aktarılır. (Hafıza: Harddisk, disket, cd-rom vb.)
3. Bilginin İşlenmesi: Merkezi İşlem Birimi (CPU): Bilgisayarın beynidir. Bilgisayar içindeki bütün işlemler CPU’da yapılır. Yani giriş biriminden girilen veriler CPU içinde işlenir ve Çıkış birimine aktarılır. (Beyin: Merkezi işlem birimi-Central Processing Unit-CPU)

4. Bilginin Çıkışı: 
Bilgisayar ortamında işlenen verilerin dış ortama aktarılmasını sağlayan birimlerdir. (Çıkış birimleri: Monitör/ekran, Printer/yazıcı, plotter/çizici, modem)
Bilgisayarın Ana Donanım Birimleri-
- Anakart,
- İşlemci (CPU),
- RAM,
- Harddisk(Sabitdisk),
- Ekran Kartı,
Bilgisayarın Çevre Birimleri:
- Fare(Mouse),
- Klavye,
- Monitör,
- CD-ROM,
- Modem,
- Yazıcı (Printer),
- Scanner(Tarayıcı),
- Güç Kaynağı(Power Suply),
Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir ?
Kişisel Amaçlı Kullanım
Haberleşmede Bilgisayarların Kullanımı
Araştırma ve Mühendislik Alanlarında Bilgisayar Kullanımı
Bilgisayarların Eğitim’de Kullanımı
Eğlence Amaçlı Bilgisayar Kullanımı
Başlıkları altında toplayabiliriz.
İlk Bilgisayar
İnsanoğlu M.Ö. 3000 yıllarında pahalı alişverişin başlamasıyla sayma işlemine ihtiyaç duydu. M.Ö. 2600 yılında ise bu işlemlerde kullanılmak üzere abaküs adı verilen hesaplayıcılar bulundu., Abaküs bilgisayarın (computer) atası sayılır. Daha sonra bu alanda yapılmış çok sayıda mekanik aygıt bilgisayarın bugünkü haline gelmesine neden olmuştur.

1937 yılında IBM adına çalışma yapan Harward üniversitesi hocalarından Howard Aiken ve Browne’un geliştirdiği Mark1 ilk defa olarak insan müdahalesi olmaksızın çalışan sayısal otomatik bilgisayar olma ünvanını elde etti. Mark1 adlı bu makine delikli kağıt şeritle çalışan dört işlemi yapabilen verilen değerleri karşılaştırabilen depoladığı bilgileri kullanabilen bir makineydi.
1945 yılında tamamen elektron lambalarından oluşan ENİAC adlı ilk elektronik bilgisayar Pennsy Ivania üniversitesi araştırmacıları yaptılar. ENIAC, 30 ton ağarlığında, 20,000 vakum tüpünden oluşan dev bir makineydi.

1945-59 yılları arasında geliştirilen bilgisayar, transistorlu elektrik lambalı bilgisayarlardır (1. kuşak).

1959-64 yılları arasında geliştirilen bilgisayar, transistorlu bilgisayarlardır (2. kuşak).

3. Kuşak bilgisayarlar ise, 1964-70 yılları arasında entegre devreli bilgisayarlardır.
ENIAC dahil bütün bilgisayar aygıtlarının amacı verileri işlemekti. Veri işlemek (data processing): verileri (input) almak ve üzerinde değişik işlemleri yapmak. Ardından da çıktı (output) olarak ekranda ya da kağıt üzerinde sonucu vermekti. 
Türkiyede Kullanılan İlk Bilgisayar Nedir?
Türkiye 'de bilgisayar kullanımı, Karayolları Genel Müdürlüğünde, 1960 yılında hizmete giren ve yaklaşık 12 yıl kullanılan IBM-650 Data Processing Machine" ile başlamıştır. Tarihi sistemin ilginç bazı özellikleri :
·         Birinci nesil, lambalı olması,
·         Her biri 10 karakter ve 1 işaretten oluşan 2000 sözcüklük Tambur bellek bulunması,
·         Dakikada 78000 toplama-çıkartma, 5000 çarpma ve 138.000 mantıksal karar verebilme özelliği,
·         Delikli kart ile bilgi girişi yapılması,
·         Özel kablolarla bağlanan kontrol paneller ile delikli kart irtibatı,
·         Okuma 200, Delme / Yazma 100 kart / Satır dakika hızında olması
·         Assembler ve Fortran 'ın özel programlama dilleri kullanımı (SOAP-FORTRANSIT)



Popup Pencere 3 saniye içinde açılacak 5 saniye içinde kapanacaktır.

VB.NET BAŞLAT MENÜSÜ


















https://skydrive.live.com/?cid=25b13d39ac3e01a3&id=25B13D39AC3E01A3%211632&authkey=!ADl32kpahwZ09uY

ERAS RİCH














https://skydrive.live.com/?cid=25b13d39ac3e01a3&id=25B13D39AC3E01A3%211636


VB.NET NOTEPAD

https://skydrive.live.com/?cid=25b13d39ac3e01a3&id=25B13D39AC3E01A3%211683&ithint=file,.rar&authkey=!AAa987f8Onowl1k

İÇİNDE BAYA Bİ UYGULAMA VAR


MİNECRAFT HESAP

Username:Password Olarak Verilmiltir .
Alan Yorum Atsın Emeğe Saygı

lily2525 : lilly2525
benstone : password
hellshell : qwerty
ericcronin : minecraft123
sakux : 123456789
_solo : password
eman03:myethan1
fuzzy88:fuzzy88
mango786:mango786
Raybeez55:waffles
nigel123:nigel123
nessling:nessling
neonxp:97ue57y4
natean:natean
murdlih:qwerty
PeepingTom24:papa777
00pig:michelle
acerkake:starwars
drpoonhammer:1q2w3e
bluudgeoned:swagswagswag
blobfish12:blobfish12
bootlegtitan:3465*dxu
boudreau1996:scarlette
biorisk:tylerdh1
bloodzero:ueskan25021994
bluegh0st:noobnoobnoob
azgoo:operaopera
auz1394:kilo13
bluescluez:lolage12
awsomejack:money123
dietjake:andrew
joshsup17:asdf1234
awesomechicken21:
Kooldexkiller99:minecraft
faiilure:monkey
man_crafter:michael
BAMitisME:luvmemum
bluelight51:78800acs
bakemebread:roflcopter
bobppy1:bootsy1
Basemind:undrits
aerofl:qwerty
born_of_osiris:victor9
bkr33:ilbbab3a
awesomerex:littlemike
blown4six:c751986r
bbqhax:rsmylife952511
bidoumofimothep:
trialflame:rishon
Bansil:w00tw00t
bast_e:untreu
faiilure:monkey
1037cky:1037cky
17hunter00:17hunter00
12kill4:12kill4 
Some of them Do not work! :D
cgcrouse822:123456
ch0pper116:ch0pper116
chadd1:chadd1
chadmanton:chadmanton
chadwick12:chadwick12
chaito:123456
chane17:chane17
chaos762:chaos762
chaosbelow:password
chaosknux:chaosknux
chaosmac:123456
chapers:chapers
charlie78:123456
charliekleiman:charliekleiman
chase333:chase333
chase33:chase33
chaser132:chaser132
chavey6:chavey6
chayeswr:chayeswr
chayton50000:chayton50000
chaz200:chaz200
chazer123:chazer123
cheatinghater:password
cheedos:cheedos
cheese202:cheese202
cheesypewfs:minecraft
cheezbox:cheezbox
cherle:minecraft
chicco713:chicco713
chiefyy:chiefyy
chilli99:chilli99
chinakov:chinakov
chip02:chip02
chocky10:chocky10
chody4life:chody4life
cholo1280:cholo1280
cholsclaw:cholsclaw
chopsey1998:chopsey1998
chosin137:chosin137
chowder360:chowder360
chri02t9:minecraft
chris440:chris440
chrisbetha:chrisbetha
chrisc377:chrisc377
chrisjarman231:minecraft
chrisjr54:chrisjr54
chrisseh:minecraft
christianss11:christianss11
christianvork:christianvork
chukonu:chukonu
chune0413:chune0413
chuwy:chuwy
ciaranb64:ciaranb64
cilence:password
cirqueman:cirqueman
cj1124:cj1124
cjoli:cjoli
clackson:clackson
clarkkent12:clarkkent12
classic594:classic594
claudia1:minecraft
cleggy123:cleggy123
clement4:clement4
clone01:clone01
clumzy2me:12345
cmt0726:cmt0726
coco113:coco113
codk1ng2442:minecraft
cody4209:cody4209
codyalan:codyalan
colbyh:colbyh
colbyo:colbyo
coleyb:coleyb
colinmccook:minecraft
coloneltrip:coloneltrip
colserra:colserra
comete99:comete99
compaq435:minecraft
compuguy:compuguy
conan87:123456
concot:123456
conflictt:password
conner5:conner5
connerking:connerking
conor6808:conor6808
consoso:consoso
cookie10:cookie10
cookie1337:minecraft
cookieman511:cookieman511
cool03:cool03
cool_dude11:cool_dude11
coolmonkeyguy:passport
coolranger:coolranger
coolwalker:coolwalker
coothmagi:coothmagi
copley123:copley123
coreydash1:password
coreylawd:123456
corgblam:password
corndog1997:corndog1997
cornerdweller:cornerdweller
cornishgame:cornishgame
costar96:costar96
costou12:costou12
couga13:couga13
cougar88:cougar88
couragealways:password
cpeezy:minecraft
craftwolf:diablo
crancmichi:minecraft
crandall123:crandall123
crapmaster2000:crapmaster2000
crashdownx:123456
crawler600:minecraft
crayfrog:crayfrog
crazyhorse931:crazyhorse931
creaturemagic:creaturemagic
creepabusster:password
creeper_killer2:password
creeper_killer59:password
creeperded:creeperded
creeperreaper98:minecraft
creezcreez1:creezcreez1
crgracer:crgracer
criper1:criper1
criusbizzness:criusbizzness
crostos:crostos
crows658:crows658
crsuttonii:crsuttonii
crusader1:crusader1
crushhomer:crushhomer
cruyff14:cruyff14
crystal112:crystal112
cs5n531:password
ctrain101:ctrain101
cuatro44:cuatro44
cubeman:diablo
dallas13:dallas13
dallas97:dallas97
damham123:password
damien74500:damien74500
dancingbrave:minecraft
dandilion:password
danelewis:danelewis
darkopal2000:123456
darkpoet:darkpoet
dgraves:12345
diablosbg:diablo
didd0352:didd0352
drfisk:drfisk
megalennie1:megalennie1
austin13mcleod:123456
lord_ethan:minecraft
miley123:minecraft
celsderg:minecraft
jipjipjip:jipjipjip
mathias12310987:mathias12310987
nikit01:nikit01
koko17:koko17
janie8:janie8
charliekleiman:charliekleiman
giulio98:giulio98
creeperded:creeperded
fredddi:fredddi
juzz38:juzz38
17hunter00:17hunter00
fcb2009:fcb2009
courageman:courageman
boldbob:boldbob
tsim49:tsim49
harry0214:harry0214
grumpy127:grumpy127
herobrine1o1:123456
nflboy717:123456
salm2006:123456
cici820:123456
nicholas2001:123456
bacardee:123456
hamara:hamara
minecrafter1521:minecrafter1521
cookie10:cookie10
cookie10:cookie10
cocosboy10:cocosboy10
macejoe:macejoe
gnome47:gnome47
lasercam:lasercam
ghb523:ghb523
tillyg98:tillyg98
ewant12:ewant12
danizcool1:danizcool1
carry77777:carry77777
reddeadrex:reddeadrex
robbekes:robbekes
jbean99:jbean99
reecekal:reecekal
fanta918:fanta918
janie8:janie8
derwolfpak:derwolfpak
cheng235:123456
xxsavagesteviexx:minecraft
zoebelle:minecraft
codyj110:minecraft
leftone:minecraft
lemonlary:password
gonzalez3:password
awesomecraft17:password
gamemusic:password
odinlevi:password
chipandrew:password
puppydawg517:puppydawg517
ultimateabag:ultimateabag
lukasmendez:123456
sevrer:123456
1johnclaude:1johnclaude
bubble5454:bubble5454
hansjoergl:123456
awesomefooty:awesomefooty
lol217327:lol217327
alle28:alle28
bambi3112:bambi3112
djthugcats:djthugcats
tronboy:tronboy
lulayer:lulayer
porty101:porty101
17hunter00:17hunter00
kiastoon:kiastoon
50008367:50008367
gnomar97:gnomar97
vchammer2:vchammer2
danielsen3:danielsen3
pepsi456:pepsi456
catcat2:catcat2
elias27122:elias27122
charliekleiman:charliekleiman
gnome47:gnome47
lukerichardson:lukerichardson
dgsbgm35:dgsbgm35
koko17:koko17
johegg:johegg
mrmango69:mrmango69
jdog1211:jdog1211
shafwan:shafwan
tpayne18:tpayne18
pipola:pipola
tapout10:tapout10
jtmf26:jtmf26
timchen:timchen
djbomber:djbomber
fuzzy88:fuzzy88
mikeyhart:mikeyhart
ciaranb64:ciaranb64
kris4085:kris4085
moshi01:moshi01
zoebelle:minecraft
camcar1:camcar1
jdog1211:jdog1211
hiphoplary:hiphoplary
mjd222:mjd222
speeeder0615:speeeder0615
jeff10037:123456
minecrafter1521:minecrafter1521
rebelcletus:rebelcletus
oscar01001:oscar01001
cornerdweller:cornerdweller
gnome47:gnome47
sam444:sam444
lwong1:lwong1
twylycat:twylycat
paul234234:paul234234
slim08:slim08
kooldexkiller99:minecraft
mrmango69:mrmango69
UberToast:password
TickleMonster7:Dundee
livingecho::1qr3w6 
auz1394:kilo13
suadeo:k4rd0n
wolpaladin:pa1adin
thethrill999:spider5
timperi:rwm04z
thaxtonian:panther
statix138:nilyak
talaknor:explain6
waltisawesome:Sephir02
svitch:d2r2c3po
twomack33:bart1homer
starklaw:blue86
westham1:hammers
timchen:timchen
Matty90:Matty90
ursasmar:justin
jan12345:jan12345
tcg528:gundam
zachimal:melissa
unorfc:w122022
texasmgolf:angel98
xitone:escockat
tjraff01:norton
superfes:afes001
vanceboot:lloydd
tornmage:whocares
mmerlin:mmerlin
viking58:viking58
050100:050100
blakejames:blakejames
tbrynner:tbrynner
spawnuk86:spawnuk86
scorpio10:scorpio10
ry22an:ry22an
flyboy7:flyboy7
omega666:omega666
samromer:umadbro?
dj___pon3:blank
ABCCOOL:myxboxadam1998
BuffyTVS:Canada1
Crazydwarf:pa55w0rd
LtRegicide:32091282
Messy_Turkey:banana10
Norberedv1:9040pigg
Sk1llsT3R:B3n;Tj@m1n
alexfren:hellomoto
pwnerm:rockit
reeferuk:windowsxp
thenate217:ilhiia
blokmasta:frankzappa
bob13377:avatar931
kevinbo:cuboidkid123
killero:killerend1
koolcallumrocks:mnbvcxz1
philip_grant:cork12
pmpatrickrock:mcdermott1
speerman5:hehehe33
ssstephane:ecol00
statiikfury:froggy44
bmansmanblink182:brandon
shmuck_coco:tooner12
skateelias:skateElias
slam1000bob:slam1000 for 
Sonic100:bluestonedust
sonicjoe2:boris1
spikey123:spikey123
spin810:spin810
stormfire99:brighton
suadeo:k4rd0n
Supershatzer:379481
Tarheels96:sparky1296
taski165:POLOMINT9
The_snowbro:mattdude885
thegamer2145:champagne
Thetangledhand:mansuperninja
tompet123:ginger
jipjipjip:jipjipjip
mpf88:mpf88
imji:imji 
smilimaxim:smilimaxim
jacoba1001:jacoba1001
lord_ethan:minecraft
blazinchief:blazinchief
sakul1000:sakul1000
fcb2009:fcb2009
semoyu:george
joshmc10:baseball
ghb523:ghb523
MarinePenguin:1q2W3e4R_-_lucky9
willpie100:qwerty1
toddy96 :toddy96
emerica2:emerica2
chicken500 :chicken500
aaronon123 :aaronon123
aac93 : aac93
DA_SWAMPMONSTA:password
hazyairplane:minecraft
mrmango69:mrmango69
gamemusic:password
snoopy81:password
Kinorana:85208520a
bigfootyeti:bigfootyeti
m4x_v3ltin:password
koko17:koko17
ttreg123:minecraft
vortex308:creeper
blazinchief:blazinchief
sakul1000:sakul1000
fcb2009:fcb2009
vvonders:vvonders
domvito123:domvito123
perryplat98:minecraft
thamightybobo:thamightybobo
Username : Al3x67
Password : changethepassitsover
xDaKillerx:demigod1
seanmc11:seanmc11
joshsup17:asdf1234
DA_SWAMPMONSTA:password
hazyairplane:minecraft
chicken500 : chicken500
mateoledoux : mateoledoux
conor6808 : conor6808
nastaman : nastaman
pk1998 : pk1998
penny2003 : penny2003
reareaw : reareaw
reccanize : reccanize
rutetid : rutetid
elliotmcr : elliotmcr
meerca8 : meerca8
john7067 : john7067
ryanglavin : ryanglavin
toddy96 : toddy96 
supergoalie9 : supergoalie9
FaTaLwassap:arbiterthepilot
PeepingTom24:papa777
ShineKnuckleJoe:rampage
nickf62:ranger1
krullebol911:krullebol911
krumminn:1234567
mario654:mario654
uccmr01:minecraft
generalhowe:howe1984
gloeglm:dnedry21
aac93:aac93
jitske:jitske
nerd1998:nerd1998
shaun1998:onlyinothis
ciaranb64:ciaranb64
hannahcao:hannahcao
j8kereeve6:j8kereeve6
johnman925:johnman925
ebag91102:ebag91102
pedrobacala:pedrobacala
pepthedog05:pepthedog05
philbob:philbob
pickle40:pickle40
pie0017:pie0017
pinky_muffy:tooner12
Topo15:topo15
Endergeek123:endergeek123
doobydoo:minecraft
rogerthemaestro:rogerthemaestro
minecraftmoes:minecraftmoes
hoborocks22:minecraft
ryan_mc_dermo:minecraft
mattikott:mattikott
fuzzy88:fuzzy88
bmansmanblink182 : brandon 
carletto66 : tittina95 
raringen123 | firefox 
knightstriker : dragonragejkl123
ericcronin : minecraft123
sakux : 123456789
AliCM333:password 
ImNotVino:123456
OprahChrist:trustno1
abcgodyo:qwerty
crystalkit:charlie
shrader:shrader
znipzpwn:znipzpwn
kosmo272:kosmo272
jerl999:password
oscarshi1998:oscarshi1998
mattiflo2:mattiflo2
knifeonly:porsche
sambridger:sambridger
refotsirk:refotsirk
iluvscooters:starwars
manu75176:manu75176
zebbe9999:zebbe9999
timonde:timonde
shak1145:shak1145
thelovefamily:thelovefamily
lala25:lala25
danrz_:0tterbe
nick121224:abc123
adamj333:adamj333
soaringeagle963:soaringeagle963
bergqvist95:bergqvist95
lukerichardson:lukerichardson
123bball:123bball
flunkey10:thomas
liamlloyd199911:football
fuzzy88:fuzzy88
fcb2009:fcb2009
sammydog1997:sammydog1997
sakul1000:sakul1000
runthistown:runthistown
finfinfin90:finfinfin90
hopp1:hopp1
luckys16:luckys16
robbekes:robbekes
tupitupa:tupitupa
jdog1211:jdog1211
samperkins9:samperkins9
andersg2000:password
fratesi:fratesi
dixib:spider666
hjerrild123:hjerrild123
jackupz:password
sellbram:minecraft
CARDTRICKSTER74:minecraft
xApexPredator:12345
nonatz:minecraft
goblinking20:12345
MikeLitterous:password
Beavisback:password
gnome47:gnome47
tapout10:tapout10
mikeyhart:mikeyhart
ElMacheteRapido:password
Leslee:qwerty
creeperded:creeperded
cookie10:cookie10
jamosaur5164:password
gamerAJ313:password
ubertoast:password
andre0211:andre0211
coalas:coalas
koko17:koko17
psychoanimal:psychoanimal
Lederjacke:123456
wetplayer123:wetplayer123
ur_dead:minecraft
ciaranb64:ciaranb64
janie8:janie8   rollo99:minecraft
jacob4431:jacob4431
pothead390:pothead390
jbeaudette:password
klette:klette kameron1:123456
invader001:minecraft
jonathan1321:password
wildii:wildii
shgn:123456
whothat17:whothat17
sanathas:password
wiff98:wiff98
Lord_Ethan:minecraft
mikedaboom:mikedaboom
zachary1231:zachary1231
wolf00685:wolf00685
lolman6:lolman6
robdee:robdee
brent8:brent8 ron9:ron9
boldbob:boldbob
tytoowns281:tytoowns281
xjawz001:123456
adamonfire2:adamonfire2
flyers418:flyers418
tommy623:tommy623
gnomar97:gnomar97
pigman21:minecraft
lightshadow2610:minecraft
lolzlord55:lolzlord55
brian_knight:minecraft
love4games:love4games
sweenyb:sweenyb
pod455:pod455 toshiyan:toshiyan
andre0211:andre0211
pongolongo:pongolongo
vijaya:abc123
landshark360:landshark360
calvinatorz:minecraft
thebrats:thebrats
jadan08:minecraft
djthugcats:djthugcats
kholdbladez:password
lukeboss:minecraft
piyrwouteq:piyrwouteq
mrmango69:mrmango69
defender14:defender14
xi0n:qwerty
DaGutie44:password
ajeaje:ajeaje
percal:percal
xxsavagesteviexx:minecraft
ciaranb64:ciaranb64
saber777:saber777
jmp100:jmp100
janie8:janie8
bobyn123:bobyn123
chaserbob1:chaserbob1
daniel1206:daniel1206
pie0017:pie0017
bzoro1:bzoro1
kmoore197:minecraft
charliekleiman:charliekleiman
roxas4117:minecraft
Canedis:password
coalas:coalas
Kooldexkiller99:minecraft
endergeek123:endergeek123
nature_move:minecraft
jan12345:jan12345
chrisbetha:chrisbetha
pompmaker1:pompmaker1
pnut03:pnut03
plokinub:plokinub
pokejacko:minecraft
dimmes:dimmes
snikerfreak:chinchilla
00pig:michelle
darthwader:qwerty
demon1972:zeo1982
darkwalker247:faster
lucyy:qwerty
aerofl:qwerty
roverttt:roverttt
ericwold2:minecraft
Cybersubzero:2935570
jonahtaco:jonahtaco
thethebigman01:minecraft
weas90:qwerty
oldroland:perrin333
tiuri730:monkey098
ninja32:ninja32
karen12345:karen12345
awsome102:awsome102
joenmb:joenmb
djthugcats:djthugcats
kalfin:kalfin
themaskedman:password
slipstream4727:password
aussielauren:qwerty
henryisgood:henryisgood
Pandaboy312:herman123
letterzetter:20406080
NeoX:NeoX
niks:Niks
Nuttmegger:niggers
Overload:Overload
Post Script:12345
Randdalf:Randdalf
robotronic:robotronic
Seedy_George:Seedy_George
Sivlon:Sivlon
Spudd:password
stickzer0:stickzer0
Stuk:Stuk
supersandvich:supersandvich
Tech:Tech
ThePriest:ThePriest
The Sero:The Sero
theharribokid:meisthebest
Thijscream:Thijscream
Tstrike:Tstrike
VelvetFistIronGlove: katie12
Vox Phantom:password
WilliamBoo:thisoneisnotyours
wietlem:wietlem
Wondwi:Wondwi

alıtıdır

YOUTUBEDEN MP4 İNDİRMEK


Alıntıır emir kocakuş

FACEBOOK HİLE SİTELERİ

1. http://fameol.com/
2. http://fameler.com/
3. http://www.ademdurak.com/
4. http://auto-boot.com/ (Yorum Attırma)
5. http://www.takipciyuseklt.tk/
6. http://byaxi.com/
7. http://muhammet46.tk/
8. http://hublaa.me/
9. http://www.intifada1453.org/facebook/


FACEBOOKTA 1 SN DE 15-20 YORUM ATMAK

Bu Tuşlara basarak Yapabilirsiniz

PHOTOSHOP CS6 İNDİR

Link:http://www.tamindir.com/adobe-photoshop/indir/
Crack:https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=Fapec9UuO0Mgch2aSg6a/YGR/SVnD32JinOVse8srB0%3D

Resimler: